У поліції розповіли про легалізацію криптовалюти

Легалізація криптовалюти дозволить кіберполіції зробити цей вид ділової активності контрольованим.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив заступник начальника Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак на «Радіо Свобода».

«Що стосується криптовалюти, зараз ми розробили ряд пропозицій, винесли це питання на рівень уряду і хочемо криптовалюту легалізувати, щоб вона була підконтрольна. За допомогою цієї валюти здійснюється чимало злочинів: продаж наркотиків, зброї», - повідомив Гринчак.

Також він додав, що: «Дуже часто до нас звертаються з заявами про викрадення криптовалюти. Існують шахрайські схеми, коли власник електронного гаманця надає доступ шахраям до своїх акаунтів, і вони переводять десятки тисяч доларів на інший гаманець. Цей вид злочину можна кваліфікувати як шахрайство з використанням електронно-обчислювальної техніки. Людину обдурять, він перерахував якісь електронні засоби за якісь послуги і натомість нічого не отримав - це чисте шахрайство».

На сьогодні в Україні Національний банк, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку і Національна комісія з регулювання ринків фінансових послуг не визнають криптовалюту платіжним засобом. Це питання ніяк не врегульоване на законодавчому рівні.

Раніше в НБУ прокоментували ідею української криптовалюти.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО