«Львіввугілля» не отримало 350 мільйонів гривень на модернізацію в 2017 році, як обіцяв Насалик

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик провалив обіцянку про те, що в 2017 році ДП «Львіввугілля» отримає 350 мільйонів гривень кредитних коштів під державні гарантії на модернізацію.

Таку обіцянку він дав 21 вересня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«50% щоденного відвантаження на енергетику в Україні забезпечує ДП «Львіввугілля», тому питання розвитку підприємства вкрай важливе для регіону та країни загалом», – підкреслив Насалик під час засідання колегії.

«Ще цьогоріч ДП «Львіввугілля» отримає 350 мільйон гривень кредитних коштів під державні гарантії на модернізацію, а відтак це дасть змогу вже з квітня 2018 року вийти на беззбитковість», – пообіцяв чиновник.

Відповідно до листа Міненергетики від 26 грудня 2017 року, отриманого на запит «Слова і Діла», в 2017 році ДП «Львіввугілля» не отримувало кредитних коштів під державні гарантії. Цю інформацію підтвердили в держпідприємстві «Львіввугілля» 25 січня 2018 року, отже, Насалик не виконав свою обіцянку.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Ігор Насалик дав 42 обіцянки, з яких 7 виконав, а 17 – провалив.

Раніше ми писали, що Гройсман доручив Насалику розібратися з ціною на газ. Також «Слово і Діло» повідомляло, що Кабмін шукає партнерів для управління газовою трубою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО