Гройсман відповів Естонії на вимоги щодо офшорів

Україна не включала Естонію до переліку офшорних територій, вона лише була включена в перелік країн, у яких ставка нерозподіленого прибутку становить 0%.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Естонії Юрі Ратасом, повідомляється на офіційному сайті Кабміну.

За його словами, це може використовуватися резидентами України для розмиття податкової бази і ухилення від сплати податку на прибуток в Україні.

«Естонська сторона була також поінформована, що НБУ не приймав ніяких рішень про включення Естонії в список офшорних територій», - сказав Гройсман.

Прем'єр зазначив, що дія зазначеного переліку поширюється винятково на резидентів України, які подають звіт про контрольовані операції в податкові органи України, а ДФС відповідно до поданих звітів визначає ризиковані операції, що підлягають додатковому контролю, за системою виявлення ризиків, як це діє в усьому світі .

Також повідомляється, що з метою уникнення можливого непорозуміння в проведенні розрахунків господарюючих суб'єктів 24 січня НБУ направив в українські банківські установи директивний лист з роз'ясненням про відсутність законодавчих підстав застосовувати поглиблений аналіз естонських компаній.

Нагадаємо, в Естонії вважають, що країна опинилася в українському списку офшорних держав помилково.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО