Порошенко нагадав президенту Швейцарії про повернення заморожених активів

Під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі відбулася зустріч президента України Петра Порошенка з президентом Швейцарії Аленом Берсе.

Український президент запросив свого колегу відвідати Україну з офіційним візитом. Про це повідомляється на офіційному сайті глави української держави в четвер, пише «Слово і Діло».

«Співрозмовники наголосили на важливості активізації взаємодії компетентних органів двох держав у питаннях повернення в Україну заморожених активів, які були незаконно виведені колишніми українськими посадовими особами», – йдеться в повідомленні.

Порошенко також висловив Берсе подяку за важливу роль Швейцарії в мобілізації гуманітарних зусиль для подолання наслідків російської агресії на Донбасі.

«Окремо відзначений динамічний розвиток двостороннього співробітництва, про що свідчить зростання двостороннього товарообігу та збільшення швейцарських інвестицій в економіку України. Президент України відзначив позитивний ефект від запровадження Швейцарією в 2017 році безвізового режиму для українських громадян з точки зору зміцнення ділових і культурних контактів між двома країнами», – повідомляє прес-служба.

Як відомо, в Швейцарії ухвалили рішення на рік продовжити заморожування активів екс-президента України Віктора Януковича.

Нагадаємо, раніше в прокуратурі Швейцарії підтвердили факт конфіскації великої партії золота вартістю $104 мільйони в рамках провадження, відкритого в 2016 році.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО