У Швейцарії протестували проти візиту Трампа до Давоса – фото

Читать на русском

У містах Швейцарії пройшли акції протесту проти участі президента США Дональда Трампа у Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

У містах Швейцарії пройшли акції протесту проти участі президента США Дональда Трампа у Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Протестуючі вийшли на площі в Женеві, Лозанні і Фрібурі з плакатами: «Всесвітнє економічне фіаско», «Расист, сексист, капіталіст» і «Не чіпай права жінок», повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

Форум у Давосі: чи є шанси залучити інвестиції та домовитися з МВФУ швейцарському Давосі стартує 48-й Всесвітній економічний форум, в якому візьме участь президент України. На полях форуму запланована зустріч з Крістін Лагард. Що означає участь у форумі для Києва та які шанси домовитися з керівництвом МВФ, розбирались експерти.

Крім того, на плакатах протестуючих обігрується вислів Трампа, який назвав країни третього світу «смердючими дірами».

У самому Давосі учасники протесту прорвали кордон поліції, щоб дістатися до конгрес-центру, де пройде економічний форум. Активістів мирно розвели поліцейські.

Одна з наймасштабніших акцій пройшла в Цюріху, в ній взяло участь близько 2 тисяч демонстрантів. Вони висловлювали обурення висловлюваннями Трампа, зокрема, його запереченням кліматичних змін.

Виступ Трампа в Давосі очікується в п'ятницю 26 січня.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко увійшов до топ-10 багатіїв Давосу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: