Епідемії грипу в столиці немає, натомість бракує вакцини від кору

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту депутати відхилили петицію про закриття шкіл у Києві та області на карантин у зв'язку з епідеміологічною ситуацією.

Про це повідомляє прес-служба Київради, пише «Слово і Діло».

«Наразі ми маємо проблематику по грипу та ГРВІ, йде підйом захворюваності. Проте це типова ситуація для зимового періоду і високої інтенсивності ми не спостерігаємо. Тому питання щодо введення обмеження навчання у столиці наразі не стоїть. У нас рівень захворюваності не досягає епідпорогу. На сьогодні ми маємо -47%, за прогнозованими показниками це буде -20%», - повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олег Рубан.

Також голова постійної комісії Київради з питань освіти Ганна Старостенко додала, що місто звернулося до Кабінету Міністрів України з проханням забезпечити Київ додатковою кількістю вакцин від захворювання на кір.

Нагадаємо, в Україні зростає захворюваність на кір.

Станом на 22 січня на кір в Україні захворіли 2 тисячі 84 особи. За офіційними даними, з початку року від кору померли троє людей – двоє дітей та один дорослий.

Лікар Комаровський розповів, чи потрібно робити щеплення від кору дорослим.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО