НАБУ перевіряє суддю ВАСУ Голяшкіна за фактами незаконного збагачення

Детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють підозрюваного у брехні в декларації суддю Вищого адміністративного суду України Олега Голяшкіна ще й за фактами можливого незаконного збагачення.

За версією детективів, Голяшкін придбав активи в значному розмірі, законність підстав купівлі яких не підтверджена доказами, повідомляє «Слово і Діло».

Ідеться про гараж, який був куплений невідомим за довіреністю дружини судді ВАСУ Олени Голяшкіної, а також мотоцикл Harley-Davidson, куплений на брата Голяшкіна. Також до фактів можливого незаконного збагачення детективи відносять знайдені працівниками Бюро в квартирах матері судді 38,5 тисяч доларів.

Вищевказані факти можуть свідчити й про декларування недостовірних даних. За інформацією НАБУ, протягом 2016 року Голяшкін користувався гаражем і мотоциклом, проте не вказав їх у декларації. Суддя ВАСУ також не задекларував вилучені під час обшуків 38,5 тисяч доларів. Зазначимо, що з цих грошей суд зняв арешт.

Під час останніх чотирьох допитів у будівлі Бюро наприкінці грудня Голяшкін на підставі ст. 63 КУ відмовився давати свідчення, провину в скоєнні кримінальних злочинів не визнав.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру Голяшкіну в брехні в декларації. Як зазначили правоохоронці, суддя ВАСУ не вказав дві квартири своєї матері в центрі Києва, в яких він проживав. Також він використовував це для отримання службової квартири в столиці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО