Дитячий садок у Винниках під Львовом не відкрився в 2017 році, як обіцяв мер Садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий провалив обіцянку відкрити першу чергу дитячого садка у Винниках у 2017 році.

Таку обіцянку він дав 8 червня 2017 року, перебуваючи на території садка, нагадує «Слово і Діло».

«З 2002 року цей садочок не працював. Ми собі поставили стратегічну мету – цього року перша черга садочка має запрацювати», – заявив Садовий журналістам.

За його словами, Львівська міська рада затвердила комплексну програму підтримки соціальної сфери та інфраструктури громад міста Винники, селища міського типу Рудне та Брюховичів на 2016-2020 роки. Львів вирішив допомогти грошима, оскільки в цих пригородах живуть багато львів’ян. У 2017 році у місто Винники Львів мав інвестувати понад 17 млн грн, з них найбільше – 10 млн грн – на відновлення садочка №162.

«Загалом кошторисна вартість цього об’єкта складатиме 35 мільйонів. Щоб ви розуміли, бюджет Винників дотягує десь до 25 мільйонів», – повідомив Садовий.

«Ці плани, які в нас є, вони будуть реалізовані», – підкреслив він.

Ремонт у дитячому садку дійсно провели, однак через те, що будівельні роботи затягнулися, станом на 12 січня 2018 року на завершальній стадії перебувають будівельні роботи з облаштування 8 груп. Уже проведені комунікації та ведуться роботи з благоустрою території.

Однак, оскільки дата відкриття дитячого садка була запланована на грудень 2017 року, але була перенесена на 2018 рік, то обіцянка мера Львова отримує статус «не виконано».

У жовтні 2017 року Андрій Садовий повідомив про намір побудувати адаптовану до українських стандартів школу з викладанням англійською мовою.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Садовий дав 360 обіцянок, з яких 148 виконав, а 97 – провалив.

Раніше ми повідомляли, що Садовий виділив грошове заохочення 86 вчителям зі 100 обіцяних. Також «Слово і Діло» писало про те, як мери справляються зі своїми обіцянками щодо комуналки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО