«Газова справа Дубневичів»: суд обрав запобіжний захід чотирьом підозрюваним (доповнено)

Чотирьох затриманих детективами Національного антикорупційного бюро за підозрою в розкраданні газу на 1,4 мільярда гривень взяли під варту з альтернативою застави.

Такі рішення були ухвалені Солом'янським районним судом міста Києва вчора, 18 січня за результатами розгляду клопотань Бюро, пише «Слово і Діло».

Колишнього директора, радника керівника ТОВ «Енергія» Ігоря Кучму суд взяв під варту з альтернативою застави в 5 мільйонів гривень, у той час як, прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просили 230 млн грн застави. Зазначена сума обґрунтовувалася прокурорами тим, що Кучма двічі намагався зняти арешт з грошей, які були вилучені Службою безпеки в сейфі ТОВ «Енергія», а саме: 1,14 млн євро, 136 тисяч доларів і 1,9 млн грн. За словами підозрюваного, ці гроші належать йому, сейф в якому вони лежали він орендував.

Директора ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігоря Артимка суд також взяв під варту, щоправда сума застави призначена вдвічі більша – 10 млн грн. Його колегу, фінансового директора ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Олега Павлишина теж взяли під варту з альтернативою застави за все в 2 млн грн. Заступника Артимка Ігоря Ільківа суд взяв під варту із заставою в 3,4 млн грн.

Нагадаємо, суд взяв до розгляду клопотання про запобіжний захід Кучмі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО