Палата громад Великої Британії підтримала закон про Brexit

Палата громад парламенту Великої Британії в остаточному читанні ухвалила законопроект про вихід країни зі складу Євросоюзу.

Как інформує «Слово і Діло», про це повідомляє The Independent.

Законопроект у третьому читанні підтримали 324 члени нижньої палати, проти виступили 295. Тепер документ буде скерований до палати лордів.

Законопроект визначає датою виходу Британії зі складу ЄС 29 березня 2019 року й встановлює верховенство британського законодавства над європейським.

Міністр у справах Brexit Девід Девіс наголосив, що ухвалення документа має важливе значення «для підготовки країни до історичного рубежу».

У грудні 2017 року Лондон і Брюссель завершили першу фазу переговорів щодо виходу Великої Британії з європейського блоку.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей підтвердила, що вартість виходу Британії з ЄС становитиме від 35 до 39 млрд фунтів стерлінгів.

Тим часом ЄС шукає способи компенсувати очікувану в зв'язку з Brexit втрату 12-15 млрд євро на рік. Єврокомісія планує запровадити збори з іноземних туристів (після Brexit до них долучаться й британці), податки на пластикову упаковку та збори за викиди парникових газів.

Згідно з даними опитування, вихід Великої Британії з Євросоюзу підтримують лише 41% громадян.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО