Чому бойовики не пустили ОБСЄ до ДФС

Бойовики ОРДО завадили спостерігачам ОБСЄ провести роботи з обслуговування камери відеоспостереження на Донецькій фільтрувальній станції.

Про це повідомляє в Facebook прес-центр штабу АТО з посиланням на українську сторону Спільного центру координації та контролю, пише «Слово і Діло».

Так, за даними СЦКК, 16 січня бойовики відмовилися надати гарантії безпеки ОБСЄ, чим зірвали проведення зазначених робіт.

Зі свого боку українська сторона центру підкреслює важливість припинення будь-яких провокації навколо ДФС як одного з найважливіших та найбільш вразливих критичних об’єктів цивільної інфраструктури Донбасу.

«Українська сторона СЦКК наголошує, що такі провокативні дії НЗФ ОРДО є свідченням їхнього очевидного небажання сприяти СММ ОБСЄ функцій щодо отримання технічними засобами об’єктивної інформації про випадки порушення припинення вогню», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в зоні проведення антитерористичної після підриву на невідомому вибуховому пристрої загинули двоє українських військових.

Протягом минулої доби в зоні АТО бойовики незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР» тричі порушили режим тиші.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО