Зведення АТО: на Донбасі бойовики застосували артилерію

Читать на русском
Бойовики 13 січня на Донбасі вперше від встановлення новорічно-різдвяного перемир'я застосували артилерію.

Бойовики 13 січня на Донбасі вперше від встановлення новорічно-різдвяного перемир'я застосували артилерію.

Про це «Слово і Діло» повідомили у прес-центрі штабу АТО.

Карта АТО: ситуація на сході України на 13 січняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 13 січня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати домовленості про припинення вогню на час новорічно-різдвяних свят та обстрілюють із заборонених мінськими угодами озброєння укріплення Збройних сил України. Сьогодні, вперше за час перемир’я, окупанти застосували артилерію», - зазначили у штабі.

На луганському напрямку, за повідомленням штабу, під обстрілом противника опинилися українські позиції поблизу Новолуганського, де, крім стрілецької зброї, бойовики вели вогонь із 82-міліметрових мінометів.

Як зазначається, на донецькому напрямку від початку доби було гарячіше.

«На Приазов’ї майже годину тривав ворожий обстріл з гранатометів, 120-міліметрових мінометів та артилерійських систем калібру 122 мм по укріпленнях сил АТО на підступах до Водяного. Тут загарбники випустили понад два десятки боєприпасів. У цьому ж районі, довкола Павлополя, незаконні збройні формування вели вогонь з важких мінометів», - сказано у повідомленні.

На інших ділянках, як вказано, агресор вдався до обстрілів українських позицій зі 120-міліметрових мінометів і гранатометів неподалік шахти Бутівка, а зі стрілецької зброї та 82-міліметрових мінометів - біля Кам’янки. Також з гранатометів різних видів і стрілецької зброї ворог порушував перемир’я поблизу Верхньоторецького.

«Загалом, від початку доби, уздовж лінії розмежування сторін зафіксовано 6 обстрілів укріплень Збройних сил України. В одному випадку українські воїни давали ворогу адекватну відповідь», - зазначили у штабі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: