«Злив» документів Al Jazeera: у ГПУ немає повноважень для розслідування

ГПУ не може почати розслідування за фактом витоку інформації щодо конфіскованих «мільярдів Януковича» телеканалу Al Jazeera, так як у слідчих відомства немає на це повноважень.

Про це начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив в ефірі «112 Україна», передає «Слово і Діло» з посиланням на «УП».

За його словами, особисто йому нічого не відомо про те, яким чином рішення суду про конфіскацію «грошей Януковича» було засекречено, скільки людей мали доступ до нього і яким чином відбувся витік інформації зарубіжним ЗМІ.

«На сьогоднішній день - з 20 листопада - слідчі ГПУ втратили повноваження реєструвати будь-які провадження, і Верховна Рада не поспішає їх продовжувати. Відповідно, Генпрокуратура не може зареєструвати провадження за даним фактом», - зазначив Горбатюк.

Він заявив, що фактами витоку інформації повинні займатися поліція або Служба безпеки України.

Говорячи про повідомлення про конфіскації «грошей Януковича», Горбатюк зазначив, що має бути підтверджений відповідний вирок про конфіскацію, який оприлюднила Al Jazeera.

«На сьогоднішній день такого підтвердження від держави немає», - нагадав він.

Як повідомлялося, 10 січня арабське видання Al Jazeera опублікувало вирок районного суду Краматорська про спецконфіскацію 1,5 млрд доларів колишнього Президента Віктора Януковича і його оточення.

Нагадаємо, Єнін прокоментував рішення щодо засекречування вироку Краматорського суду про конфіскацію 1,5 мільярда доларів оточення Януковича та пояснив, що це було в інтересах слідства.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО