Відтермінування фірмам Онищенка: НАБУ подало апеляцію на рішення адмінсуду

Детективи Національного антикорупційного бюро подали апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про задоволення позову відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, який встановив наявність у голови ДФС повноважень приймати рішення про розстрочення та/або відстрочення грошових зобов'язань або податкового боргу платників податків.

Про це йдеться в рішенні Київського апеляційного адміністративного суду від 20 грудня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Судовий репортер».

Як відомо, Окружний адмінсуду Києва повністю задовольнив позов Насірова і встановив:

  • наявність у Насірова як голови ДФС повноважень приймати рішення про розстрочення та/або відстрочення грошових зобов'язань або податкового боргу платників податків без обмежень у сумі та в межах одного бюджетного року;

  • відсутність у голови ДФС повноважень аналізувати фінансовий стан платника податку, який звернувся із заявою про розстрочку або відстрочку грошового зобов'язання чи податкового боргу;

  • відсутність у голови ДФС повноважень відмовити у відстрочці чи розстрочці за наявності позитивного висновку територіального органу ДФС.

Відомо, що НАБУ і САП клопотали про участь у справі в якості третьої сторони, посилаючись на кримінальне провадження стосовно Насірова про зловживання владою при наданні компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка розстрочок зі сплати рентної плати на 2 млрд грн. Однак Окружний адмінсуд це клопотання не задовольнив.

У зв'язку з неявкою представника ДФС суд вирішив розглядати справу за позовом Насірова у письмовому провадженні, тобто заочно, без участі сторін. Справою займалась колегія суддів під головуванням заступника очільника ОАСК Євгена Аблова, який є фігурантом кримінального провадження НАБУ за фактами можливого незаконного збагачення.

Нагадаємо, суд почав розгляд справи Насірова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО