Захист Януковича пояснив причину своєї неявки до суду

Адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк 10 січня розповів про причини неявки групи адвокатів до суду у справі про держзраду.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

За словами Сердюка, адвокати проводять роботу зі свідками за кордоном, про що Оболонський суд був письмово повідомлений.

«Сьогодні (10 січня – ред.), як ми письмово повідомляли про це суду, ми ще працюємо над виконанням його доручення щодо свідків, працюємо за кордоном, а завтра немає можливості з'явитися, оскільки будемо оскаржувати в Апеляційному суді незаконне рішення про нашу заміну в справі Майдану на адвокатів Центру безкоштовної правової допомоги. Про ці обставини суд був письмово повідомлений, ці причини є поважними. Зараз розробляємо фактичні обставини, які будуть визначені як докази», – сказав він.

«Зараз ми перебуваємо на території РФ, де працюємо з нашими співгромадянами, які також переслідуються в Україні з політичних мотивів, тому не мають можливості особисто туди потрапити, вони виявили бажання виступити в суді як свідки», – додав Сердюк.

Адвокат також додав, що зустрічався з Януковичем і обговорив із ним питання його участі в судовому процесі. За словами Сердюка, позиція Януковича залишається незмінною й він вимагає забезпечити свою участь за допомогою відеоконференції.

Як повідомлялося, на засідання у справі про держзраду Януковича 10 січня не з'явився захист обвинуваченого, надавши документи про відрядження. В зв'язку з цим суд ухвалив рішення про перерву в засіданні до 10:00 17 січня.

Раніше в Ощадбанку повідомили, де перебувають «гроші Януковича».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО