Кравчук розповів, як зупинити війну в Україні

На думку першого українського президента Леоніда Кравчука, щоб зупинити війну в Україні, потрібно змінити або наповнити іншим змістом «мінський формат».

Як інформує «Слово і Діло», про це він сказав в інтерв’ю «Радіо Свободі» та «112 Україна». За словами Кравчука, для припинення війни треба спершу сісти за стіл переговорів з Росією сам на сам.

«Те, що діється на Донбасі, - це рука Кремля. І поки ми не домовимося з Росією - що ми можемо, що Росія може, що ми не можемо, - ну, скажімо, про територіальну цілісність і суверенітет ми ніколи не можемо говорити, все решта можна обговорювати. Це один із шляхів», - вважає він.

«Другий - змінити або наповнити «мінський формат» іншим змістом. Я тут бачу або перехід до «будапештського формату», або залишити «мінський», але наповнити його іншими можливостями», - вважає Кравчук.

Також, на його думку, Україна мусить вступити в НАТО, оскільки Росія є її сусідньою державою.

Стало відомо, коли відбудеться зустріч вищого військового керівництва РФ і НАТО.

Нагадаємо, в зоні АТО майже добу протрималося Різдвяне перемир'я. Але ввечері ворог не зміг втриматися від провокацій і зірвав домовленості Тристоронньої контактної групи про припинення вогню.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО