Справа Голяшкіна: стали відомі деталі розслідування НАБУ

З'єднані між собою дві квартири в центрі Києва, які належать матері судді Вищого адміністративного суду України Олега Голяшкіна та в яких вони разом із сім'єю проживають, були куплені дружиною судді за довіреністю від їхнього сина. Саме ці квартири суддя ВАСУ не вніс до декларації.

Про це йдеться в матеріалах кримінального провадження детективів Національного антикорупційного бюро, оприлюднених у клопотанні про обрання запобіжного заходу Голяшкіну, пише «Слово і Діло».

За інформацією слідства, обидві квартири були придбані протягом одного місяця наприкінці 2013-початку 2014 років. У НАБУ наголошують, що Голяшкін свідомо не вніс зазначені квартири до декларацій за 2015 і 2016 роки з метою отримати службове житло в Києві, хоча й мешкав у них у період із кінця січня 2015 року до 2017 року включно.

До того ж у Бюро відзначили, що на підтвердження використання зазначених квартир сім'єю судді ВАСУ були допитані 18 свідків, показами яких вищевказана інформація підтвердилася. Крім свідків, детективи НАБУ здобули низку документів, що підтверджують факт проживання сім'ї Голяшкіних у квартирах матері судді: листи зі спеціалізованої школи; музичної школи; деталізація трафіку абонентського номера Голяшкіна та його дружини, а також інші документи.

Нагадаємо, підозрюваному НАБУ судді Вищого адмінсуду обрали запобіжний захід.

Раніше НАБУ повідомило про підозру Голяшкіну в декларуванні недостовірної інформації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО