Слідком РФ завів справи на українських військових

Слідчий комітет Росії порушив три кримінальні справи проти військовослужбовців ЗСУ та Нацгвардії України.

Про це повідомляється на сайті відомства, пише «Слово і Діло».

Українських військових звинувачують у «застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни» на Донбасі. Також слідком заявляє, що «українські військовослужбовці діяли з порушенням Протоколу про припинення застосування зброї на південному сході України».

Справи порушені за статтею про застосування заборонених засобів і методів ведення війни (ч. 1 ст. 356 КК РФ) за дії в період із 12 до 14 грудня 2017 року. Українські військові нібито зробили прицільний артобстріл по об'єктах цивільної інфраструктури в містах Докучаєвськ та Первомайськ, підконтрольних сепаратистам «ДНР» і «ЛНР».

«Внаслідок обстрілу п'ятеро мирних жителів отримали поранення, пошкоджені житлові будинки та об'єкти цивільної інфраструктури», – стверджують у Росії.

Також росіяни вважають, що мотивом такого «злочину» є «політична та ідеологічна ненависть українських силовиків, пов'язана з відмовою населення Донбасу визнати легітимність чинної влади й бажанням створити власні адміністративно-територіальні утворення в Україні».

Раніше в Слідчому комітеті РФ заявили, що затримали в Ростовській області українця, причетного до «Правого сектору».

Також повідомлялося, що слідчий комітет відкрив понад 30 кримінальних справ проти учасників антитерористичної операції на Донбасі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО