Захарченко зажадав узгодження з бойовиками миротворчої місії на Донбасі

Ватажок ОРДО Олександр Захарченко заявив, що миротворча місія ООН повинна буде погоджувати свої пересування з представниками бойовиків.

Про це він заявив в коментарі журналістам, пишуть «Новости Донбасса», передає Слово і Діло».

Говорячи про впровадження охорони для ОБСЄ, Захарченко заявив: «Заборонити або дозволити проїзд по тим чи іншим маршрутами - це в наших силах».

«Ніхто в світі не має права нав'язувати, де буде стояти і перебувати ця охоронна місія. Це все буде погоджено з керівництвом республіки («ДНР») і з нашими правоохоронними органами, з військовими. Тому у тих, у кого виникає ілюзія, що якась охоронна місія сюди зайшла і буде робити, що захоче - це просто ілюзія», - сказав Захарченко.

Він зазначив, що якщо ОРДО дозволить охороняти місію ОБСЄ - «значить, дозволить перебувати збройним людям» на території ОРДО, повідомляється на сайті Захарченко.

«ОБСЄ вільно пересувається по всій територіїб«ДНР». Але це не означає, що ОБСЄ може встановлювати свої КПП на кордоні з Росією», - додав ватажок бойовиків.

Захарченко відмітив також, що вимагає включити представників ОРДО в переговорний процес про миротворцям на Донбасі.

«Ми в цих переговорах участі не беремо, але заборонити перебувати тут певним силам ми можемо», - зазначив він.

«Процеси в Мінську недієздатні, в тому числі і обмін полоненими. 11 грудня була відеоконференція гуманітарної підгрупи Контактної групи (ТКГ в Мінську - ред.) і Київ зірвав переговори. Ніяких проривних дій за цей рік не було», - заявив ватажок бойовиків.

Раніше ватажок «ЛНР» заявив, що тісно спрацювався з Сурковим.

Нагадаємо також, що луганські бойовики заявили про спробу замаху на Захарченка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО