МЗС спростувало таємні переговори про долю Саакашвілі

МЗС України не бере участь у переговорах про можливу екстрадицію екс-президента Грузії, колишнього голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі.

Про це 15 грудня на брифінгу в Києві повідомив заступник голови МЗС України Василь Боднар, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«МЗС не веде (переговори – ред.) точно. Грузія в моїй компетенції, але жодних контактів по лінії МЗС не було. Запити такого роду проходять по лінії Міністерства юстиції на Генеральну прокуратуру. МЗС не присутнє в цьому процесі», – зазначив Боднар.

Раніше грузинські ЗМІ повідомили, що в Білорусі між українськими та грузинськими чиновниками проводяться таємні переговори про екстрадицію Міхеіла Саакашвілі. Зазначалося, що з боку Грузії на переговорах присутній голова Служби державної безпеки Вахтанг Гомелаурі. Другу сторону представляють урядові чиновники з України.

Нагадаємо, 11 грудня Печерський районний суд Києва відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу для Міхеіла Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту. Пізніше ГПУ викликала його на допит 18 грудня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО