Обшуки в Мін'юсті: відомство подало позов проти «Київенерго»

Через тиждень після отримання детективами Національного антикорупційного бюро доступу до документів Міністерства юстиції та за тиждень до самих обшуків відомство подало позов до «Київенерго» з вимогою відшкодувати збитки, які були завдані погашенням заборгованості в 54 мільйони гривень перед приватною компанією.

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» розповіла перша заступниця міністра юстиції Наталія Бернацька (Севостьянова).

«Після того, як у 2017 році 100% акцій «Київенерго» перейшли у власність компанії ДТЕК, Міністерство юстиції скерувало регресний позов проти «Київенерго» з вимогою відшкодувати сплачені за вимогою відшкодувати сплачені на вимогу Європейського суду з прав людини кошти до державного бюджету України», – заявила заступниця міністра.

За її словами, позов був поданий 30 листопада до Господарського суду міста Києва.

Як відомо, ДТЕК став власником 100% акцій «Київенерго» в серпні 2017 року, купивши 25% акцій, що належали Фонду державного майна.

Нагадаємо, 23 листопада НАБУ отримало тимчасовий доступ до документів Мін'юсту в справі про розтрату 54 млн грн.

Раніше в Бюро заявили, що прийшли з обшуками до Мін'юсту через оперативну інформацію про знищення потрібних їм документів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО