У БПП роз'яснили, навіщо хотіли підпорядкувати НАБУ

Голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Артур Герасимов розповів, навіщо зареєстрував проект закону №7362 щодо парламентського контролю над НАБУ та САП.

Він зазначив, що генпрокурор Юрій Луценко з трибуни ВР розповів, як «порушується закон окремими правоохоронними органами», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

За його словами, очікується широке обговорення документа та альтернативних проектів від колег. Не йдеться про жодні прізвища чи назви організацій.

«Але будь-якому правоохоронному органу ми не дозволимо діяти поза законом України. Не можна боротися зі злом методами зла», – сказав Герасимов.

За словами нардепа, парламент планує викликати для пояснень керівників антикорупційних відомств – НАБУ та САП, коли вони повернуться зі США. Також він зазначив, що не розуміє, чому вони не приїхали раніше.

Нагадаємо, 6 грудня голови фракцій БПП Артур Герасимов і «Народного фронту» Максим Бурбак внесли до Верховної Ради проект закону №7362 про спрощення процедури звільнення голів чотирьох антикорупційних органів. Зокрема, замість оцінки ефективності глави НАБУ Артема Ситника зовнішніми аудиторами рішення про його відставку хочуть передати Верховній Раді.

Згодом законопроект зняли з порядку денного ВР.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО