Хто і чому побив власника Житомирської кондитерської фабрики

Печерський районний суд Києва заарештував бізнесмена, власника Житомирської кондитерської фабрики Ігоря Бойка на два місяці з альтернативою застави.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив його партнер Денис Долинський в ефірі телеканалу «112 Україна».

Долинський також повідомив, що конвоїри побили підозрюваного в залі суду.

За його словами, Бойко відмовилися приймати в СІЗО, так як він був сильно побитий. На даний момент український бізнесмен знаходиться в лікарні. Його партнер підкреслив, що про даний інцидент вже відомо в посольстві США в Україні. Планується, що Бойко відвідають співробітники американського посольства, так як він є громадянином США і членом Республіканської партії.

У свою чергу прес-служба підприємця повідомила, що Бойко оголосив голодування в знак протесту проти незаконного арешту і побиття.

«У Печерському управлінні поліції не могли пояснити адвокатам Бойко, де знаходиться їхній підзахисний. Пенітенціарна служба повідомила, що не прийняла доставленого Бойко в Лук'янівське СІЗО, так як він мав явні сліди побиття», - пише прес-служба.

У свою чергу директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко підтвердив, що в п'ятницю, 1 грудня суд обрав Бойко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 49 млн грн, після чого підозрюваний був етапований в СІЗО.

«Але по дорозі у нього на обличчі з'явилося невелике, але видиме пошкодження. Первинний опитування поліцейських, які конвоювали його, говорить про те, що вони не застосовували насильство до цього підозрюваному. Обов'язково буде проведено службову перевірку з цього приводу», - сказав Шевченко.

Директор департаменту комунікації МВС зазначив, що в 2010 році цей підозрюваний - громадянин США і одночасно РФ - шляхом рейдерських дій заволодів майном фабрики, позбавивши права власності свого партнера - теж громадянина США.

«Саме за ці діяння його зараз і притягують до кримінальної відповідальності ... Дивно, що вони обрали такий стиль провокаційний. Замість того, щоб захищатися об'єктивно в суді постійно провокують конфлікт. Але це теж їх право», - сказалв Шевченко.

Нагадаємо, кондитерська фабрика в Житомирі заснована в 1944 році. Раніше фабрика входила в трійку лідерів ринку, займаючи перше місце за показниками експорту продукції в 36 країн. Її загальна виробнича потужність становила 80 тис. тонн продукції на рік.

Протистояння між сторонами конфлікту - власником ЗАТ «Житомирські ласощі» Юрієм Лещинським і власником товариства з додатковою відповідальністю (ТДВ) «Житомирська кондитерська фабрика (« ЖЛ ») Ігорем Бойко - за права власності на фабрику загострилося в 2015 році, коли акціонери ЗАТ« Житомирські ласощі »заявили про неможливість потрапити на фабрику. Свої права на неї вони підтвердили постановою Вищого адміністративного суду України від 23 грудня 2015 року.

У той же час в «ЖЛ» заявили, що «Житомирські ласощі» належить тільки старе обладнання і можливість випускати невідому продукцію. Всі бренди, включаючи ТМ «Житомирські ласощі», зареєстровані на Бойко. Нові бренди - Zhytomir Sweets - належать Торговому дому Бойко.

У ТДВ «ЖЛ» звинуватили нардепа Сергія Пашинського і його компаньйона Сергія Тищенка в рейдерському захопленні.

Бойко на початку 2017 року подав позов до Міжнародного арбітражного суду в Гаазі до держави Україна.

Раніше директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник оцінив вартість фабрики в 2 млрд грн.

8 серпня головне слідче управління Національної поліції України завершило досудове розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього глави правління Житомирської кондитерської фабрики в незаконному продажі 5,3 млн акцій інвестора на 2,5 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО