Муженко озвучив головні завдання ЗСУ на 2018 рік

Начальник Генштабу Віктор Муженко назвав серед головних завдань Збройних сил України на 2018 рік реформування ЗСУ.

Таку заяву він зробив, підбиваючи підсумки діяльності Збройних сил у 2017 році, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-служба Генштабу ЗСУ в Facebook.

Як наголосив Муженко, головним завданням поточного та наступного року було й залишається нарощення оперативних і бойових спроможностей ЗСУ.

Разом із цим завданнями 2018 року є забезпечення реалізації завдань із реформування та розвитку Збройних сил, організація всебічного забезпечення військ (сил) та удосконалення нормативно-правової бази їхньої діяльності, додав начальник Генштабу.

Підбиваючи підсумки 2017 року, Муженко зазначив, що цього року тривало планомірне нарощування бойових спроможностей ЗСУ та проведений комплекс навчань. Це тренування всіх ланок і рівнів – від підрозділів матеріально-технічного забезпечення до командно-штабних навчань.

«Генеральний штаб відпрацював питання захисту від загроз не лише тих, які несли російські навчання «Захід-2017», а й від перспективних, які можуть виникнути щодо України», – зазначили у прес-службі Генштабу ЗСУ.

Раніше Муженко розповів, яку летальну зброю Україна попросила у США.

Також на Яворівський полігон для обміну досвідом та проведення тренувань ЗСУ прибули військові інструктори бойової групи армії США.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО