США відправили військових інструкторів в Україну

Читать на русском
На Яворівський полігон для обміну досвідом та проведення тренувань ЗСУ прибули військові інструктори 27-ї піхотної бригади бойової групи армії США.

На Яворівський полігон для обміну досвідом та проведення тренувань ЗСУ прибули військові інструктори 27-ї піхотної бригади бойової групи армії США.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише Радіо Свобода.

Українські військові взяли участь у багатонаціональних навчанняхУ Польщі відбулася урочиста церемонія відкриття багатонаціональних командно-штабних навчань «Кленова арка - 2017».

Так, 250 американських військовослужбовців замінять військових інструкторів 45-ї піхотної бригади армії США, яка протягом 10 місяців перебувала на полігоні, тренуючи українських бійців.

Військові інструктори разом з колегами з Канади, Польщі, Великобританії, Литви, Данії, всього понад 400 осіб, будуть тренувати українських військовослужбовців, які служать в зоні бойових дій на Донбасі. У той же час натовські військовослужбовці будуть переймати український бойовий досвід.

«Місія 27-ї піхотної бригади не змінюється. Буде такий же, як і 45-й. Але прогнозую, що українське командування буде брати на себе більше відповідальності в рамках роботи місії. Ми готові і відкриті до пропозицій командування Сухопутних військ України, якщо вони хочуть змінити тренування», - повідомив командувач Сухопутними військами США в Європі Фредерік Бен Ходжес.

Варто відзначити, що країни-НАТО почали підготовку українських бійців на Яворівському полігоні в рамках «Об'єднаної багатонаціональної тренувальної групи» в 2015 році. За цей час навчання пройшли понад 6000 українських солдатів і офіцерів.

Як повідомлялося, група литовських військових інструкторів з батальйону драгунів в Клайпеді, у вівторок, 3 жовтня, вирушила в Україну для участі у військово-навчальної операції.

Раніше Муженко розповів про поточні результати спільної з НАТО підготовки українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: