Іноземці в Одесі викрали підлітка заради викупу

В Одесі правоохоронці затримали групу іноземців, які викрали 17-річного юнака та вимагали від батька великий викуп.

Про це повідомили в прес-службі обласної поліції, передає «Слово і Діло».

«Троє громадян іноземної держави, які прибули на територію України з метою навчання в місто Одеса, вирішили отримати «додатковий дохід». Попередньо спланувавши свої злочинні дії, юнаки, перебуваючи на стоянці одного з торгово-розважальних центрів, застосували фізичну силу і заштовхали неповнолітнього одесита в автомобіль, після чого поїхали з місця події. Зловмисники заволоділи його мобільними телефонами, грошима і золотими виробами, які на той момент були при ньому», - йдеться в повідомленні.

Після цього, за даними поліції, злочинці сховали викраденого хлопця в квартирі, де зв'язали і заклеїли рот скотчем.

Дізнавшись у останнього номер телефону батька, подзвонили йому з вимогою передати грошові кошти в обмін на свободу сина. Зловмисники погрожували батькові в разі невиконання вимог позбавити сина життя.

Батько зібрав необхідну суму і передав її зловмисникам, сина відпустили. Тільки після цього потерпілі зважилися звернутися в правоохоронні органи.

«При затриманні було вилучено речові докази, які прямо вказували на причетність кожного з них до вчинення протиправних дій. Учасники злочину були затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», - зазначають правоохоронці.

За даним фактом слідчими розпочато відразу три кримінальні провадження у ч. 2 ст. 187 (розбій), ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Нагадаємо, активісти повідомили про викрадення в Києві ветерана АТО.

Відзначимо також, що в столиці серед білого дня викрали жінку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО