Стала відома зарплата працівників ДБР

Заробітна плата слідчих Державного бюро розслідувань буде складати 30 тисяч гривень.

Як інформує «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна», про це повідомив народний депутат Антон Геращенко.

«Ми створили за законом там досить високі зарплати, слідчі будуть отримувати більше 30 тисяч гривень і відповідно зможуть працювати чесно, щоб розслідувати злочини, в першу чергу вчинені співробітниками правоохоронних органів. І головне завдання ДБР - припинити це кумівство, коли прокуратура сама розслідувала злочини прокурорів», - заявив він.

З його слів, перші справи ДБР прийме у виробництво до 1 травня 2018 року. Геращенко також повідомив, що кадровий склад бюро буде формуватися на основі конкурсної системи, а в штат будуть входити 1,5 тисячі слідчих.

«Я думаю, що якби у президента були повноваження, то він призначив б не Романа Трубу, а інших людей на пост глави ДБР, тому протокольну зйомку не треба брати в розрахунок. ДБР - це не один Роман Труба, це будуть 1,5 тисячі слідчих, частина з яких будуть прийняті за конкурсом з діючих слідчих ГПУ, СБУ, частина буде найнята за конкурсом з тих людей, які хочуть працювати в ДБР», - підкреслив Геращенко.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, коли має запрацювати Державне бюро розслідувань.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО