ГПУ підготувала підозру голові Фонду держмайна

Генеральна прокуратура підготувала підозру керівнику Фонду держмайна України Віталію Трубарову. Справу передали до НАБУ.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

«Ще вчора він мав би бути затриманий. Але закон передбачає передачу такої справи й готової підозри до НАБУ. Що й зроблено», – написав Луценко.

За його словами, прокуратура розслідує провадження про незаконну приватизацію в січні 2013 року частини будівлі Міністерства аграрної політики.

«Історія типова для тих часів відвертого дерибану. Міністр і його протеже вирішили створити пивний ресторан прямо в приміщенні міністерства на Хрещатику. Звичайно, задарма. Відтак, вони діють через схему оренди з правом приватизації за умови поліпшення приміщення», – сказав генпрокурор.

Він додав, що ремонтні роботи були здійснені «лише на папері», і їх використали для підписання незаконної угоди про купівлю-продаж державного приміщення приватному підприємству.

Нагадаємо, після 21 листопада Генеральна прокуратура України не має права розпочинати досудові розслідування проти високопосадовців, суддів і правоохоронців. Ці повноваження передані Державному бюро розслідувань.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО