На Майдані відкрилася виставка до річниці Революції Гідності

Виставка на Майдані Незалежності нагадує про події Революції Гідності й інформує про подальші плани щодо вшанування пам’яті загиблих героїв.

Про це під час церемонії відкриття розповів директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Виставка, яку ми відкриваємо, називається «Майдан. Ландшафти пам’яті». Вона присвячена Дню Гідності та Свободи й розповідає не лише про те, що було, а й про те, що буде», – сказав Пошивайло.

За його словами, виставка має кілька рядів стендів, на першому з яких розміщуються фотографії часів Революції Гідності, на другому – інформація та хроніка подій із соціальних мереж.

Крім того, Пошивайло додав, що третій ряд стендів утворює внутрішнє коло й на них розміщується інформація про історію активізму на Майдані, громадські ініціативи, які зародилися тоді, а також про виникнення ідеї створення музею революції, опис основних етапів проходження цієї ініціативи для втілення в життя, плану території.

Він уточнив, що загалом на Майдані Незалежності розташовані 48 стендів. Пошивайло розраховує, що виставка діятиме до кінця зими, а потім стенди переїдуть на ділянку, де згодом буде збудований Музей Революції Гідності.

Своєю чергою міністр культури Євген Нищук наголосив на важливості збереження пам’яті про події 2013-2014 років на Майдані.

«Це наші трагічні сторінки, але це ті сторінки, які ми пройшли, вижили, вистояли, а значить, будемо мати майбутнє», – підкреслив урядовець.

Він також нагадав, що Герої Небесної Сотні загинули за основоположні європейські та світові цінності, тож Революція Гідності є не лише суто історією України, але Європи та світу в цілому.

Раніше в центрі Києва спалили банер із кумою Путіна, який вивісили напередодні Дня Революції Гідності.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО