СБУ затримала організаторів фейкових протестів

Служба безпеки України затримала жителя Львівської області за організацію псевдопротестних акцій в західному регіоні за «російським сценарієм».

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ, повідомляє «Слово і Діло».

У СБУ стверджують, що затриманий отримав завдання від російського куратора організувати «фейкові» акції протесту на заході України, а також у Київській області.

«Досудовим слідством здобуто докази, що «фейкові» акції фінансувалися російськими кураторами. На проведення однієї «акції» виділялося від чотирьох до десяти тисяч доларів США. Організатор збирав групи з малозабезпечених категорій громадян, контролював виготовлення і поширення агіток із закликами виходити на мітинги, підбурювали населення до масових заворушень», - йдеться в повідомленні.

У відомстві стверджують, що за сценарієм однієї з таких псевдопротестних акцій в Рівненській області «мітингувальники» повинні були вимагати автономію для регіону.

«На Рівненщині, зокрема, кремлівськими пропагандистами був розроблений сценарій штучних протестів для «боротьби з бурштинової мафією» з акцентом ніби на неконтрольованості владою видобутку сонячного каменю. У разі ігнорування вимог «мітингувальників», вони, за сценарієм, повинні вимагати повну автономію регіону», - заявили в СБУ.

Затриманий був узятий під варту, йому було оголошено про підозру по ст. 110 КК «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України».

Раніше СБУ видворила чергового російського пропагандиста.

Також нагадаємо, що СБУ ліквідувала хакерів, які обкрадали киян.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО