Стало відомо, хто в Сенаті США готовий надати зброю Україні

Адміністрація США наближається до зміни політики щодо надання Україні оборонної зброї.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив сенатор-республіканець Джим Інгофф, передає «Голос Америки».

«У попередній президентській адміністрації США не планували відправляти Україні оборонні озброєння, зараз це змінюється», - заявив Інгофф в зверненні до претендента на посаду заступника з питань політика міністра оборони США Джону Руду.

Сенатор підкреслив, що підтримує надання Україні оборонного озброєння.

«Я вважаю, що важливо підтримати Україну перед лицем агресії Росії. Минулої осені я відвідав Київ у складі торгової делегації США, і мав можливість зустрітися з президентом України, міністром оборони, радником з національної безпеки і іншими», - розповів Інгофф.

За його словами, він зрозумів, що українці ведуть складний бій з російсіянами, які порушили суверенітет України.

«Я вважаю, що важливо направити президенту Путіну і іншим сигнал, що ми готові підтримати українців у цьому питанні. Тому що я переконаний, що президент Путін іноді вважає, що Захід проявляє слабкість», - підкреслив Інгофф.

Нагадаємо, в ВР подано законопроект «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях». Він буде визначати процес фіксації виведення російських окупаційних військ з Донбасу.

Зараз він готується до другого читання. І називає дату початку окупації частини областей України - 20 лютий 2014 року, що збігається з датою початку анексії Криму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО