Порошенко закликав арабські країни захищати кримських татар

Президент України Петро Порошенко закликав Раду співробітництва арабських держав Перської затоки більш активно захищати права кримських татар.

Про це глава держави заявив 1 листопада під час зустрічі з генеральним секретарем Ради Абдулатіфом бін Рашидом Аль-Заяні, повідомляє прес-служба президента, передає «Слово і Діло».

«Президент України під час зустрічі представив лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва та закликав Раду співробітництва арабських держав Перської затоки активніше захищати права кримських татар в окупованому Росією Криму», – йдеться в повідомленні.

Також під час зустрічі були обговорені перспективні напрямки розвитку співпраці між Україною та державами Аравійського півострова.

Окремим предметом переговорів стали актуальні питання поточної політичної ситуації та ситуації в сфері безпеки на Близькому Сході, включаючи тематику Катару, Сирії та Ємену.

Співрозмовники також засудили теракт у Нью-Йорку й наголосили на необхідності об'єднання зусиль у боротьбі з тероризмом, який не має кордонів, у всіх його проявах і формах.

За підсумками зустрічі відбулося підписання меморандуму про взаєморозуміння щодо механізму консультацій між Міністерством закордонних справ України та Генеральним секретаріатом Ради співробітництва арабських держав Перської затоки, повідомили в прес-службі.

Відзначимо також, що 1-2 листопада Порошенко перебуватиме з робочим візитом в Об'єднаних Арабських Еміратах.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО