Порошенко вшанував пам'ять загиблих під час вигнання нацистів з України

Президент України Петро Порошенко 28 жовтня вшанував пам'ять загиблих під час вигнання нацистів із України.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на прес-службу глави держави.

«Сьогодні ми відзначаємо особливо пам'ятну подію - 28 жовтня 1944 року в результаті успішної Карпатської наступальної операції Україна була остаточно звільнена від нацистських окупантів», - написав президент.

«Довгі 1225 днів і ночей наші міста і села, наші землі були головною ареною смертельних битв, під час яких були розгромлені десятки добірних з'єднань вермахту і армій сателітів Третього рейху. Кожен клаптик багатостраждальної української землі рясно политий кров'ю її захисників і визволителів» - додав Порошенко.

Також президент сказав, що по праву пишається ратним подвигом солдатів і офіцерів - вихідців з України, які воювали з ворогом у складі армій країн антигітлерівської коаліції, а також партизан і підпільників, учасників національно-визвольного руху і руху Опору в багатьох європейських країнах. Внесок українського народу в загальну перемогу вагомий, незаперечний і священний. Порошенко зазначив, що за мирне небо була заплачена надзвичайно висока і страшна ціна - близько 9 мільйонів життів наших співвітчизників.

«Низько вклоняюся героям-визволителям і нинішнім захисникам України - гідним спадкоємцям слави української зброї - і щиро дякую за вчинені подвиги. Честь вам і слава! Слава Україні!», - підсумував президент.

Раніше Порошенко вшанував пам'ять жертв Бабиного Яру.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО