НАЗК знайшло порушення в декларації нардепа

Національне агентство із запобігання корупції виявило незадекларовані дивіденди на 2 мільйони 100 тисяч гривень у народного депутата України Геннадія Бобова.

Про це йдеться в повідомленні НАЗК, передає «Слово і Діло».

Так, на засіданні НАЗК було ухвалено рішення направити до суду адміністративний протокол на нардепа за несвоєчасне повідомлення про майнові зміни.

«Протокол складений за неподання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані суб'єкта декларування, які виникли внаслідок доходу нарахованого 27 грудня 2016 року ТОВ «Сільськогосподарське підприємство «Калиновий край» у вигляді дивідендів на суму 2 100 000 гривень», – ідеться в повідомленні.

Відзначимо, що Геннадій Бобов – народний депутат України VII-VIII скликань, входить до складу групи «Відродження». Раніше був у складі фракції Партії регіонів, але 20 лютого 2014 року вийшов із неї.

У травні поточного року в ГПУ заявили, що під час перевірки електронних декларацій ГПУ, САП і НАБУ до Верховної Ради України підготовлені подання на зняття депутатської недоторканності з Бобова. Однак у червні ГПУ відкликала подання на притягнення нардепа до відповідальності. Бобов сплатив податки й показав платіжки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО