Справа Коханівського: під час штурму затримали кількох активістів

У Святошинському райсуді, де обирають запобіжний захід для лідера добровольчого руху ОУН Миколи Коханівського, під час штурму спецпризначенці затримали 30 активістів.

Про це повідомив начальник управління Нацполіції Києва Андрій Крищенко в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Ті особи, які вночі блокували Святошинський суд, продовжили робити це вдень, і виникла загроза зриву судового засідання з обрання запобіжного заходу Миколі Коханівському. Тому було ухвалене рішення: задіяли підрозділи поліції, суд розблокований, 30 осіб затриманы», – сказав він телефоном.

«Їх доправляють до Шевченківського райуправління поліції, де діям кожного буде надана оцінка – і щодо блокування, і щодо спротиву поліції», – додав Крищенко.

Водночас, як повідомляє Еспресо.TV, командир добровольчого батальйону ОУН Микола Коханівський заявив, що в залі Святошинського райсуду Києва на момент штурму перебували близько 40 його прихильників. Він говорить, що затримали всіх. Правоохоронці завели затриманих до автозаку, в деяких на обличчі є кров. Коханівський сказав, що його люди декілька разів відбивали штурм, але востаннє не змогли цього зробити. Він зазначив, що в бійці йому «дісталося найменше».

За словами речниці столичної поліції Оксани Блищик, затриманих може бути понад 30 осіб.

Суд уже проводить засідання з обрання запобіжного заходу Коханівському.

За фактом подій у суді розпочали кримінальне провадження.

Раніше повідомлялося, що залу суду, де з минулої ночі залишалися активісти разом із лідером ОУН Миколою Коханівським, знову забарикадували, поліція почала штурм.

Також залу охороняли майже сотня поліцейських.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО