Затриманого НАБУ голову райсуду на Луганщині відсторонили від посади

Голову Новопсковського районного суду Луганської області Романа Потапенка відсторонили від посади в рамках розслідування Національного антикорупційного бюро.

Таке рішення ухвалив один із районних судів міста Києва кілька тижнів тому за клопотанням детективів Бюро, повідомляє «Слово і Діло».

За словами детектива, Потапенко скоїв тяжкий злочин у сфері службової діяльності, за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі термыном від п'яти до десяти років. Він додав, що досудове розслідування триває й до сьогодні в повному обсязі в Новопсковському районному суді Луганської області не досліджені документи, що стосуються ухвалення головою суду рішень, за які він отримав хабара.

«З огляду на той факт, що Роман Потапенко є головою Новопсковського районного суду Луганської області, він може особисто або через третіх осіб знищити, сховати або спотворити такі документи, що мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення», – наголошується в клопотанні.

Також голова райсуду добре знайомий і підтримує зв'язки зі свідками скоєного кримінального злочину, які до того ж є працівниками Новопсковського районного суду Луганської області.

Суд вислухав доводи НАБУ й відсторонив суддю до 16 жовтня. Таким чином, термін відсторонення вже сплив. Чи подавалося нове клопотання про відсторонення Потапенка, невідомо.

Нагадаємо, спільнику голови райсуду в Луганській області змінили запобіжний захід.

Раніше суд заарештував його майно в справі НАБУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО