Суд відпустив з-під варти підозрюваного у державній зраді екс-главу контррозвідки СБУ

Шевченківський суд Києва відпустив з-під варти екс-начальника департаменту контррозвідки Служби безпеки України Володимира Бика, якого звинувачують у співпраці з ФСБ Росії під час Євромайдану.

Про це в Facebook повідомив його адвокат Валентин Рибін, передає «Слово і Діло».

«Генерал Володимир Бик виходить із застінка під домашній арешт. Суд задовольнив клопотання і змінив запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт», - заявив Рибін.

За його словами, судді довго радилися перед оголошенням рішення.

«Судді важко ухвалювали рішення. Чотири години, закрившись в нарадчій кімнаті, ретельно виписуючи кожне слово в рішенні», - резюмував Рибін.

Як відомо, Бик звинувачується у державній зраді у формі надання представникам іноземної організації допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Раніше в СБУ заявляли, що після перемоги Євромайдану у 2014 році Бик утік до Російської Федерації, де переховувався зі своїми поплічниками.

7 жовтня Петро Порошенко затвердив концепцію контррозвідувального режиму.   Нагадаємо, очільник СБУ Василь Грицак заявив, що у відомства немає коштів для управління антитерористичною операцією на Донбасі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО