НАБУ перевіряє Омеляна за фактами неправди в декларації та незаконного збагачення

Детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють міністра інфраструктури Володимира Омеляна за фактами можливого декларування недостовірної інформації та незаконного збагачення.

Про це йдеться в одному з рішень Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вважають детективи НАБУ, Омелян разом із дружиною з грудня 2016 роки проживаює в житловому будинку, що належить двоюрідній племінниці дружини міністра, проте в декларації він не вказав цього. Згідно з інформацією Державної фіскальної служби, двоюрідна племінниця дружини Омеляна не мала можливості придбати будинок, орієнтовна вартість якого становить 7 мільйонів гривень.

Також мати власника цього будинку в період з 23 березня 2009 року до 23 березня 2011 року видавала довіреність Омеляну на право керування автомобілем Lexus RX 350, що, за версією Бюро, свідчить про їхні довірчі відносини.

Детектив у своєму клопотанні повідомив, що міністр інфраструктури в е-декларації за 2016 рік вказав місцем фактичного проживання квартиру в Києві, яка належить його дружині, хоча, за даними НАБУ, він уже мешкав у цьому будинку.

«Зазначено, що відомості, надані особою №3 (Володимиром Омеляном – ред.) у декларації за 2016 рік, відрізняються від достовірних на 7 мільйонів гривень, що становить понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб», – йдеться в документі.

Крім того, Омелян користується автомобілем BMW X5 свого брата орієнтовною вартістю 1,59 млн грн, проте також не зазначив це в деклараціях за 2015-2016 роки. Детектив НАБУ вказав, що користування міністром цим авто підтверджується договором добровільного страхування між братом міністра й страховою компанією, в якому вказаний номер члена Кабміну.

Детектив НАБУ просив надати доступ до інформації щодо мобільного номера Омеляна, що перебуває у володінні «Київстару». Суд частково задовольнив клопотання працівника Бюро.

Нагадаємо, «Слово і Діло» дізналося, що НАБУ перевіряє ще одного нардепа за фактами декларування недостовірної інформації.

Раніше стало відомо, що детективи Бюро вважають, що нардеп Вадим Новинський незаконно збагатився.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО