На місці зруйнованої багатоповерхівки в Миколаєві замість парку зведуть будинок

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич відмовився від ідеї висадити на місці зруйнованої через вибух газу багатоповерхівки на вулиці Лазурній невеликий парк, яку він озвучив у травні минулого року.

Мер відвідав пустир, що утворився на місці будинку на вулиці Лазурній, 40, щоб ушанувати пам'ять загиблих у травні 2014 року мешканців будинку. Тоді в одному з під'їздів вибухнув газ, трагедія забрала життя 7 людей, ще п'ятеро отримали поранення. Містянам, які прийшли туди, він заявив, що вже наступного року на цьому місці буде розбитий невеликий парк.

Але, даючи цю обіцянку, Сєнкевич не врахував технічних подробиць. У всякому разі так він пояснив той факт, що замість парку на Лазурній з'явиться новий житловий будинок. Виявилося, що на цементній подушці, яка залишилася від будинку, дерева рости не зможуть, і демонтувати її буде складніше, ніж збудувати на ній нову багатоповерхівку.

За словами Сєнкевича, міське управління містобудування та архітектури рішення про передачу ділянки під забудову схвалило. Отримала її компанія «Контакт-Жилбуд», якій міськрада видала цю землю замість іншої раніше затвердженої ділянки.

Відзначимо, що вулиця Лазурна розташована в досить мальовничому місці – пролягає вздовж Бузького лиману. Думаємо, що охочих придбати житло біля самої водойми знайдеться достатньо.

Підсумок: попри те, що Сєнкевич аргументував невиконання обіцянки, «Слово і Діло» не може надати їй іншого статусу, окрім як «не виконано». А все тому, що озвучуючи її, мер недооцінив доцільність своєї ідеї.

Водночас 39% обіцянок миколаївський мер на цю мить виконав. І завдяки цьому в рейтингу відповідальності голів обласних центрів він опинився на 12-му місці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО