В Європі протестували 5G

Шведсько-фінський телекомунікаційний холдинг Telia Company спільно з компаніями Ericsson та Intel протестував першу в Європі публічну мережу 5G.

Про це повідомили в прес-службі компанії Telia, передає «Слово і Діло».

Мережа 5G була розгорнута в Талліннському морському порту та на борту комерційного судна й забезпечувала зв'язок між пасажирами судна та користувачами, що перебувають у порту.

Також Telia почали тестувати 5G в промислових цілях – для управління будівельною технікою. У тестовій мережі Telia були задіяні базова станція 5G компанії Ericsson у поєднанні з платформою Intel 5G Mobile Trial Platform.

Запуск публічної мережі є етапом реалізації спільної дорожньої карти Telia, Ericsson та Intel із розвитку сервісів на основі мереж п'ятого покоління.

Крім того, старший віце-президент Telia Company Габріела Стіф Семан заявив, що в 2018 році планується запуск мережі в Стокгольмі, Таллінні та Гельсінкі.

Раніше повідомлялося, що в Адміністрації президента України розглядають можливість експериментального запуску мобільного зв'язку п'ятого покоління 5G.

Нагадаємо, що в ЄС набули чинності нові правила, за якими скасовується плата за користування мобільним зв'язком у роумінгу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО