В Україні експериментально запустять 5G

Читать на русском
Адміністрація Президента України та Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, розглядають можливість створення проекту з експериментального запуску 5G.

В Адміністрації Президента розглядають можливість експериментального запуску мобільного зв'язку п'ятого покоління (5G).

Про це повідомляє заступник глави АП з питань проведення адміністративних, економічних і соціальних реформ Дмитро Шимків, передає «Слово і Діло».

«Ми наразі обговорюємо, як зробити так, щоб почати експериментувати з 5G в Україні вже сьогодні. Є чітке розуміння, як це зробити», – заявив Шимків.

Він підкреслив, що зараз не йдеться про повноцінний запуск 5G. Наразі не існує відповідних стандартів зв'язку, а також обладнання та мобільних пристроїв, які б її підтримували.

У проекті зможуть взяти участь усі бажаючі учасники ринку.

«Наша позиція дуже чітка – відкритий ринок», – сказав він.

Нагадаємо, що 1 вересня до Ради внесений законопроект, згідно з яким оператори бездротового зв'язку зможуть використовувати радіотехнологічну передачу сигналу 4G, зареєстрований у Верховній Раді.

Раніше повідомлялося, що «Укртелеком» надав Національній комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації обґрунтування підвищення тарифів на фіксований телефонний зв'язок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: