У поліції та ДСНС прокоментували звуки вибухів, які чулися в Києві

За ніч столичні правоохоронці отримали чотири звернення щодо звуків вибухів у Києві. Виїзди з перевіркою не підтвердили факт вибухів.

Про це повідомила речниця поліції Києва Оксана Блищик, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Було 4 звернення. В Дарницькому, Солом'янському та Святошинському районах. На кожну адресу виїжджали. Все оглянули, перевірили. Вибухи не підтвердилися. Може, це чулися вибухи в Калинівці», – розповіла Блищик.

Держслужба з надзвичайних ситуацій Києва звернень щодо вибухів від киян не отримувала.

«Звернень до нас про вибухи чи про те, що щось горить, не було. Але вибухи були. Я сама чула на Лісовому масиві. Я відразу звернулася до наших підрозділів, але там повідомили, що звернень з адресами немає. Можливо, це долинали вибухи з Калинівки. Там по прямій 170 кілометрів. Я, на жаль, не знаю, чи є такі снаряди, які можна так далеко чути», – сказала речниця ДСНС Києва Світлана Водолага.

Водночас начальник відділу зв’язків зі ЗМІ Міністерства оброни Олександр Мотузяник запевнив, що почути Калинівку в Києві неможливо.

«Це неможливо, щоб те, що зараз відбувається в Калинівці, щоб до Києва дійшли звуки. Там щось близько 300 кілометрів. Не можна це почути в Києві. В самому Києві та області в нас жодних надзвичайних ситуацій не зафіксовано. Те, що люди чули якісь вибухи, то, найімовірніше, це були салюти», – сказав Мотузяник.

Як відомо, в ніч на 27 вересня мешканці деяких районів Києва та довколишніх населених пунктів повідомили, що чули звуки, схожі на вибухи. Звуки було чути в районі вулиць Саксаганського та Володимирської, на Дарниці, Оболоні, Троєщині, Лук'янівці, Дарниці, Дорогожичах.

Раніше Вишгородська районна держадміністрація повідомляла, що з 25 вересня до 25 жовтня на території військового стрільбища ВЧ 3027 Національної гвардії України у Вишгороді проводитимуться військові навчання.

Як відомо, ввечері 26 вересня сталася пожежа на складах боєприпасів, що розташовані в районі Калинівки Вінницької області.

Прем'єр Володимир Гройсман прокоментував ситуацію в Калинівці та назвав імовірну причину вибухів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО