Меджліс узявся за заборону російських організацій в Україні

Найближчим часом Меджліс кримськотатарського народу має намір вимагати припинення діяльності російський організацій на території України.

Про це заявив голова Меджлісу, депутат Рефат Чубаров, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Наступного тижня я буду ставити перед моїми колегами питання, що в нас тут, в Україні, робить «Росспівробітництво» (російський центр науки і культури) та афільовані з ним організації. Чому в нас присутні російські організації, чому ми не можемо їх просто закрити законом або іншими рішеннями? Це, до речі, питання до Міністерства закордонних справ», – сказав Чубаров.

Він анонсував, що Меджліс оголосить про свої нові ініціативи й проситиме уряд їх підтримати.

«Якщо не будемо знаходити (підтримку уряду – ред.), будемо просити її в політиків. «Росспівробітництво» Росії в Україні має бути закрите. Невже це комусь не зрозуміло? Будь-які російські державні структури, які працюють на українській території, не мають на це права. Це не зрозуміло?», – підкреслив Чубаров.

Зазначимо, окупаційний суд Сімферополя 27 вересня засудив Ільмі Умерова до 2 років колонії-поселення. Чубаров заявив, що таким чином Росія засудила Умерова до смерті.

Цього ж дня під посольством Росії в Києві відбулася чергова акція «Де Ервін?», присвячена викраденим і зниклим безвісти в Криму активістам.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО