Кабмін перейменував чотири райони

У 2016 році в рамках декомунізації чотири районні центри отримали нові назви. Тепер дійшла черга й до назв самих районів.

Про це повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, передає «Слово і Діло».

«Відповідно до закону про декомунізацію, уряд затвердив перейменування окремих населених пунктів і районів, зокрема в Донецькій і Чернігівській областях», – йдеться в повідомленні.

Перейменуванню підлягають Артемівська (нова назва – Бахмутська), Червоноармійська (Покровська), Тельманівська (Бойківська) районні державні адміністрації Донецької області, а також Щорська (Сновська) РДА Чернігівської області.

Всі ці міста були перейменовані в 2016 році в рамках декомунізації. При цьому 23 вересня 2015 року жителі тоді Артемівська на референдумі проголосували за повернення місту його колишньої назви – Бахмут.

Варто зазначити, що Бойківське розташоване на окупованій території.

Раніше повідомлялося, що на засіданні Комісії з питань найменувань Київської міської державної адміністрації 20 вересня підтримали перейменування низки столичних вулиць та об'єктів.

Нагадаємо, що за три роки в Україні в рамках декомунізації були перейменовані 32 міста та прибрані понад 1300 пам'ятників Леніну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО