Омелян vs. МАУ: чому міністр подав позов проти авіаперевізника

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян подав зустрічний позов проти авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) про захист честі і гідності.

Про це він заявив під час брифінгу 25 вересня, пише «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Я приготував позов щодо захисту своєї честі й гідності. Він уже подаий, і я сподіваюся, що буде розглянутий якнайшвидше. Я вважаю, що ті маніпуляції, які ведуться з боку МАУ, є непорядними, не мають жодного стосунку до чесної конкуренції», – сказав Омелян.

Нагадаємо, що МАУ подала позови до суду проти лоукостера Ryanair і Мінінфраструктури на 20 млн грн.

Раніше ірландська авіакомпанія Ryanair після тривалих переговорів скасувала плани щодо виходу на авіаринок України. Авіаперевізник пояснив таке рішення розбіжностями з керівництвом «Борисполя», яке відмовилося виконувати досягнуті між авіакомпанією та Міністерством інфраструктури України домовленості.

Своєю чергою, гендиректор «Борисполя» Павло Рябікін звинуватив лоукостер Ryanair у незаконних вимогах. Також він заявляв, що через ультиматум Ryanair аеропорт може зазнати збитків у 2 млрд грн.

Коментуючи ситуацію, що склалася, Омелян заявив, що у відмові Ryanair запланованого входу в Україні винен також і найбільший авіаперевізник країни – авіакомпанія МАУ.

Крім того, Омелян звинуватив МАУ в несплаті 400 млн грн податків. Компанія, своєю чергою, спростувала наявність цього боргу перед держбюджетом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО