У ГПУ заявляють про розслідування незаконних дій НАБУ

Генеральна прокуратура України проводить досудове слідство щодо незаконного стеження та прослуховування працівниками Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган у Facebook, передає «Слово і Діло».

Вона зазначила, що порушені кримінальні провадження за статтями «Перевищення влади або службових повноважень» та «Службове підроблення».

«​Встановлено, що службовими особами НАБУ в 2016 році незаконно, без відповідних дозволів слідчого судді, здійснювалося проведення оперативно-технічних заходів, зокрема проводилося відстеження пересування осіб територією країни та трафіку дзвінків між абонентами 114 телефонів», – написала Сарган.

Вона зазначила, що оперативно-технічні заходи в незаконний спосіб здійснювалися щодо посадовців Головного управління розвідки Міноборони, Служби зовнішньої розвідки, органів Нацполіції, СБУ, Управління держохорони, ДУС, заступників міністрів Кабміну, органів ДФС, суддів Вищих судів, голів райсудів у Києві, керівників вишів тощо.

Сарган зазначила, що в цій справі допитали кількох посадовців зазначених органів.

Нагадаємо, представник фракції «Народного фронту» Максим Поляков звинуватив НАБУ в незаконному прослуховуванні 114 високопосадовців.

Раніше місія МВФ скерувала листа до уряду з вимогою надати агентству право самостійно звертатися до суду із запитом на прослуховування підозрюваних.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО