Трагедія у таборі під Одесою: сім'ям загиблих дітей виплатять компенсації

Сім'ї загиблих від пожежі в дитячому таборі «Вікторія» отримають по 200 тисяч гривень, також їм компенсують усі витрати на похорон.

Сім'ї постраждалих отримають по 100 тисяч гривень. Сім'ї інших дітей, які відпочивали у згорілому корпусі, отримають по 20 тисяч гривень.

Про це заявив під час зустрічі з батьками дітей мер Одеси Геннадій Труханов, передає передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Труханов сказав, що до нього звернулася велика кількість підприємців міста, які запропонували свою допомогу. Тому якщо дітям або сім'ям надалі буде потрібна якась реабілітація або спеціальна допомога, то вона буде надана.

Крім того, мер Одеси пообіцяв провести незалежне й об'єктивне розслідування інциденту і відповідальність для всіх причетних.

«Повинні бути покарані абсолютно всі», - заявив Труханов, додавши, що не знімає відповідальності і з себе.

Як уже повідомлялося, в ніч на 16 вересня в одеському таборі «Вікторія» сталася масштабна пожежа. Відомо, що в таборі перебувало 42 дитини. Щоб врятуватися діти вистрибували з вікон. Троє дітей загинули, двоє госпіталізовані.

У пожежі в одеському таборі загинули діти: у ДСНС розповіли подробиці Внаслідок пожежі загинули двоє дітей, трьох госпіталізували і ще одна дитина розшукується.

Відкрито кримінальну справу за ознаками ч. 2 ст. 270 КК України «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки».

Згідно ст. 208 КПК України затримано директора дитячого табору. Запобіжний захід буде обрано судом.

Батьки дітей, активісти і опозиціонери організували мітинг з вимогою зустрітися з мером Геннадієм Трухановим.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО