Порошенко назвав, що вважає найнебезпечнішим викликом для держави

Президент Петро Порошенко вважає популізм одним із найнебезпечніших викликів для держави з наближенням виборчої кампанії.

Про він це заявив під час виступу у четвер, 7 вересня, у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє та зовнішнє становище України, повідомляє «Слово і Діло».

«Одним із найбільш небезпечних став виклик популізму. Популісти неначе вправні кухарі збивають вершки на хвилі об'єктивного невдоволення людей», – сказав Порошенко.

Він зазначив, що декомунізація не знищила попит на комуністичну ідеологію класової ненависті, більше того, цей попит об'єктивно посилився внаслідок соціально-економічної кризи і поглиблення розриву між багатими та бідними. Порошенко заявив, що цю електоральну нішу зайняли кілька партій із кола нещодавніх учасників проєвропейської коаліції.

«Над їхніми штабами – синьо-жовті прапори, а ось соціальні гасла запозичені з архівів КПУ та Прогресивно-соціалістичної партії. І в ролі захисників народу вони виглядають доволі переконливо, поки не зазирнеш у їхні електронні декларації», – зауважив президент.

Також Порошенко визнав, що українське суспільство незадоволене рівнем життям і владою.

«Проблеми потребують більшої уваги, ніж досягнення. Факт залишається фактом: суспільство незадоволене життям і владою. В умовах зовнішньої агресії та економічної кризи, гірких втрат і чималих матеріальних збитків відчуття справедливості загострене як ніколи. Люди неначе оголеним нервом реагують на щонайменшу неправду», – сказав Порошенко.

За його словами, внаслідок війни в Україні різко впав рівень життя.

«Недовіра до державних інститутів – нових і старих, до політиків – владних і опозиційних – переростає в глибокі зневіру, апатію й депресію. Щоб усунути цю небезпеку, ми маємо негайно дати друге дихання і боротьбі з корупцією, і економічним перетворенням ... І прибрати щонайменше підґрунтя для розмов про нібито відкочування реформ і нібито наступ контрреволюції», – наголосив глава держави.

Як відомо, Верховна Рада на пленарному засіданні 7 вересня заслуховує щорічне послання президента України Петра Порошенка про внутрішнє й зовнішнє становище країни.

Раніше політична верхівка привітала військових розвідників із професійним святом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО