ФСБ офіційно визнала викрадення українця в Білорусі

Українським дипломатам доручено отримати доступ до слідчого ізолятора в Краснодарі до 19-річного громадянина Павла Гриба, який зник після поїздки до Білорусі і якого ФСБ РФ звинувачує в тероризмі.

Про це в коментарі УНІАН повідомив офіційний представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону отримало повідомлення Управління ФСБ Росії в Краснодарському краї про утримання Павла Гриба в Краснодарі», – сказав Кирилич.

«У повідомленні йдеться також про те, що Павло Гриб був затриманий за звинуваченням у скоєнні злочину відповідно до статті 205 Кримінального кодексу Російської Федерації (терористичний акт – ред.)», – заявив дипломат.

Таким чином, російська ФСБ офіційно підтвердила, що звинувачує 19-річного українця в тероризмі. «Посольству України в Російській Федерації та Генеральному консульству України в Ростові-на-Дону дано доручення оперативно звернутися з нотою до МЗС РФ і представництва МЗС РФ у Краснодарському краї з вимогою невідкладно забезпечити доступ українських консулів до затриманого громадянина України, повідомити про причини та обставини затримання, умови утримання, забезпеченні його права на адвокатський захист, а також необхідними ліками, які він за приписом лікаря щодня вживає», – підкреслив Кирилич.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Павло Гриб може перебувати в управлінні ФСБ Краснодарського краю.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО