Порошенко: вже проведено 144 реформи

Президент Петро Порошенко заявив, що в Україні відбулися 144 реформи, які наблизили країну до членства в ЄС.

Про це він заявив на відкритті Новояворівської загальноосвітньої школи у Львівської області у вівторок, 30 серпня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Президент повідомив, що всі реформи, які має виконати Україна, щоб стати повноцінним членом ЄС, чітко прописані в ратифікованій угоді, яка набуває чинності з 1 вересня.

«Вже проведено 144 реформи. В угоді чітко прописано, що й коли ми маємо зробити, щоб стати на крок ближчими до членства в ЄС. Ми маємо бути демократичною, вільною, а головне – успішною країною», – сказав Порошенко.

Він зазначив, що вже була проведена митна реформа, завдяки якій половина надходжень від конфіскованої митниками контрабанди йде на ремонт доріг.

«Мільярди гривень надійшли на ремонт доріг. А це розвиток бізнесу, туристична та інвестиційна привабливість країни, нові робочі місця та інше», – додав президент.

За його словами, в найближчому майбутньому уряд планує провести пенсійну реформу.

«За рахунок збільшення надходжень до Пенсійного фонду плануємо збільшити пенсії для українських пенсіонерів. І ми це зробимо», – запевнив Порошенко.

Раніше президент зазначив, що українська діаспора допоможе з інтеграцією до ЄС та НАТО.

Також Порошенко визначився з кандидатурами на посаду голови НБУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО